maandag 31 mei 2010

Op vraag: het kippenpatroon

Cindy vroeg zich af welk patroon ik gebruik voor mijn kippetjes.

Wel, ik heb dit patroon gevonden in Libelle Creatief Baby Special, nummer 27, lente/zomer 2008.


Zoals je merkt was mijn eerste kip volledig volgens het patroon, kleuren inclusief, maar vanaf kip 2 ben ik beginnen variëren met kleuren. En nu heb ik een mooie voorraad bolletjes katoen en kan ik dus elke keer een andere combinatie kiezen. Alleen het haakpatroon blijft hetzelfde.

donderdag 27 mei 2010

Julia en Henriette

't Weer van het afgelopen weekend was super. In de tuinstoel zitten haken in de zon, wat is er nu leuker? Maar die zon zorgt er ook voor dat ik absoluut geen zin had om het afgelopen weekend achter mijn computer te kruipen, laat staan om foto' s te maken van de dingen die ik haakte en die voor de verandering geen kippen zijn. Dit zal voor het komende weekend zijn, want nu de regen terug in 't land is, is er 's avonds als ik thuis kom van mijn werk niet meer voldoende licht om deftig te kunnen fotograferen. Hopelijk wordt het van 't weekend beter.

Gelukkig heb ik de afgelopen weken nog 2 baby's bezocht, waardoor ik hun kippetjes nu online kan zwieren. 't Zou een beetje dom zijn om het cadeautje al te verklappen vooraleer de mama's en papa's het echt gezien hebben.

Julia verhuisde naar het Antwerpse. En ik moet bekennen, 't deed me plezier dat de mama onder de indruk was :-)


En Henriette is nu bij het kersverse dochtertje van een middelbare schoolvriendin.

donderdag 13 mei 2010

mijn broedsels - deel 2

Eén van de redenen om deze blog te starten was om een overzicht bij te houden van wat ik allemaal maak. In de eerste plaats om een archief voor mijn kippen te maken. De eerste lading kippen heb ik al gepost. Dat waren allemaal kippen met hetzelfde multicolor-lijfje. Het werd dus tijd om wat meer afwisseling te brengen in het geheel. Ondertussen had ik ook al heel wat bolletjes katoen op de kop getikt, o.a. in verschillende kringwinkels, op de rommelmarkt, in verschillende wolwinkeltjes... wat als resultaat geeft dat het pluimage veel diverser is geworden.


De eerste anders gekleurde kip was Irma, daarna volgde Juliette en dan Pernel.

Oei, Pernel, dat is even zondigen tegen het namen-regeltje, maar daar is ook een reden voor. Pernel is namelijk de eerste kip met mijn eigen labeltje en dat verdiende een speciale vermelding ;-)


Na Pernel was het de beurt aan de tweelingzusjes Bernadette en Zulma. Telkens met een oranje-geel lijfje en een rood-oranje-geel kopje.



Met deze 2 zusjes staat de teller op 11. Nummer 12 is ook al afgewerkt en overhandigd aan een schattige baby, maar die foto's moeten nog opgeladen worden, dus dat is voor een volgende post. En nummer 13 is in de maak, want die baby kan alle dagen arriveren. Ik wacht vol ongeduld!

maandag 10 mei 2010

3-3-3 Give Away: De winnaars

Ik zocht een onschuldige hand om de winnaars te bepalen. Gelukkig zijn hier collega's genoeg om beroep op te doen! Marc, de grote onschuldige hand, heeft dan ook bepaald dat Isa, Boomie en Naja de zomer kunnen inzetten met een margrietbroche opgespeld. Proficiat!

Als jullie jullie adresgegevens doormailen, zorg ik ervoor dat de broches door de postbode thuis geleverd worden.

Wie zelf aan de slag wil gaan, vindt zeker inspiratie in '100 bloemen om te breien en te haken'. Volgens de website is het boek niet meer te verkrijgen, maar op het boekenfestijn of het internet is het zeker nog te vinden.

dinsdag 4 mei 2010

3-3-3 Give Away

3 redenen met ook nog eens veel 3's in is voldoende om 3 margriet-broches weg te geven!

  1. Meer dan 30 volgers op minder dan 3 weken en met nog maar 3 berichten, dat moet gevierd worden.
  2. De lente/zomer had zich al aangekondigd, maar besloot toen om op haar stappen terug te keren. Er is dus nood aan iets om deze koude dagen op te fleuren.
  3. Ik had nog enkele margriet-broches, perfect om hiermee de zon terug in huis te halen.
Wil je zelf de lente/zomer opnieuw in huis halen, laat dan een berichtje achter. Je kan dit doen t.e.m. zondag 9 mei. Op maandag zal een onschuldige hand ervoor zorgen dat deze bloemetjes een nieuwe bestemming krijgen.